HET JUMPROPE EVENT VAN HET JAAR - URBAN SPORTS WEEK AMSTERDAM 2024

Op zondag 3 september transformeerde het Hoekenrodeplein in Amsterdam tot het episch centrum van beweging, energie en inspiratie, dankzij het grensverleggende evenement "Jumprope Revolution 2023," georganiseerd door JumpLevel in samenwerking met partners Tessa van der Mark, Elevate Rope en Hafrasports.

Een Dag vol Spektakel: Het evenement begon met een knallende start, met meer dan 100 enthousiaste deelnemers die zich lieten onderdompelen in de wereld van touwtjespringen. De atmosfeer was doordrenkt met opwinding terwijl deelnemers, zowel jong als oud, samenkwamen om de kracht en veelzijdigheid van touwtjespringen te ervaren.

Urban Sports Week Amsterdam vol met Jumprope Shows en Workshops

De jumprope shows waren niets minder dan adembenemend, met Wereld Record Houder Jumprope Geraldo Alken en nationaal kampioen Tessa van der Mark die het publiek verbluften met hun ongelooflijke vaardigheden. De workshops, geleid door JumpLevel, Elevate Rope en Next Level, waren niet alleen leerzaam maar ook boordevol plezier, waardoor nieuwkomers en doorgewinterde jumpers hun vaardigheden konden aanscherpen.

Internationale Samenkomst: Een opmerkelijk aspect van het evenement was de internationale aantrekkingskracht. Jumpers vanuit het buitenland voegden zich bij de Nederlandse community, wat de grensoverschrijdende aantrekkingskracht van de jumprope cultuur benadrukte. De uitwisseling van ervaringen en technieken gaf het evenement een wereldwijde dimensie.

Jumprope Challenges en Wedstrijden: De toevoeging van de eerste jumprope wedstrijden in Nederland bracht een extra dosis spanning. De deelnemers streden om geweldige prijzen, terwijl de uitdagingen hun kracht, snelheid, coördinatie en elegantie als jumproper op de proef stelden.

Een Dag vol Actie: Het dagprogramma was doordrenkt van energie:

  • 12:30 – Inloop
  • 13:00 – Show Geraldo Alken + Warming-up Habtamu Franke
  • 13:15 - 14:15 – Jumprope Workshops door JumpLevel, Elevate Rope, Next Level
  • 14:15 - 15:00 – Challenges + Prijsuitreiking
  • 15:00 - 15:10 – Optreden Demo Double Dutch met Tessa van der Mark
  • 15:00 - 16:00 – Double Dutch Workshops, Freestyle Area en Hoelahoep Corner

Jumprope Revolution 2023 was niet alleen een evenement; het was een gemeenschapsbijeenkomst die nieuwe jumpers met de bestaande community verbond. De show, de uitdagingen, en het enthousiasme maakten het een dag om te onthouden, waar beweging en plezier elkaar ontmoetten in het hart van Amsterdam!

Meedoen Urban Sports Week Amsterdam 2024?

De voorbereidingen voor Urban Sports Week Amsterdam 2024 zijn al in volle gang! Wil jij meedoen? Houd dan onze socials in de gaten voor de aankondiging van de datum en locatie. Lijkt het je leuk om mee te doen als vrijwilliger of wil jij een financiële bijdrage doen? Stuur ons gerust een berichtje!

Vragen?

TERUGBLIK PROGRAMMA URBAN SPORTS WEEK AMSTERDAM 2023

Er is een spectaculair programma samengesteld vol entertainment, challenges en onvergetelijke momenten. Dit is jouw kans om de kracht en veelzijdigheid van touwtjespringen te ontdekken en jezelf te laten inspireren door de beste jumpers uit de Benelux!

JUMPROPE SHOWS

Verwacht spectaculaire jumprope shows van Guinness World Record Houder Geraldo Alken & nationaal kampioen Tessa van der Mark met Double Dutch team Next Level.


JUMPROPE WORKSHOPS

Doe mee met energieke en inspirerende workshops van JumpLevel, Elevate Rope en Next Level en leer nieuwe single rope en double dutch tricks. Ontdek je eigen stijl en laat je creativiteit de vrije loop! Tijdens de workshops word je voorbereid op de jumprope challenges.

JUMPROPE CHALLENGES - WIN TOFFE PRIJZEN

Na de workshop kun je meedoen met onze jumprope challenges om toffe prijzen te winnen. Er zijn vijf onderdelen die kracht, snelheid, coördinatie en elegantie van jumprope op de proef stellen. Bekijk hieronder de wedstrijdonderdelen en bereid je alvast voor.  Maak kans op toffe prijzen zoals een jumprope pakket of geldbedrag. 

HET PROGRAMMA

12:30 – INLOOP

13:00 – DEMO GERALDO ALKEN + WARMING UP HABTAMU FRANKE

13:15 - 14:15 – SINGLE ROPE BY JUMPLEVEL, ELEVATE ROPE, NEXT LEVEL
                             Voorbereiden op de challenges

14:15 - 15:00 – CHALLENGES + PRIJSUITREIKING

15:00 - 15:10 – OPTREDEN DEMO DOUBLE DUTCH NEXT LEVEL MET TESSA VAN DER MARK

15:00 - 16:00 – DOUBLE DUTCH CLINCS BY NEXT LEVEL, FREESTYLE AREA , HOELAHOEP 

16:00 – EINDE

CHALLENGES
Doe mee met de workshop en oefen de challenges!

SNELHEID  1 – SPEED SPRING ZOVAAK MOGELIJK VOORUIT BINNEN 30 SECONDEN.

POWER FITNESS  2 – DOUBLE JUMP BURPEE  SPRING TWEE KEER EN DOE EEN NEP BURPEE/PUSHUP ZOVAAK MOGELIJK BINNEN 30 SECONDEN. 

SKILLS 3 – CRISSCROSS
DOE ZOVEEL MOGELIJK CRISSCROSS BINNEN 30 SECONDEN.

SNELHEID 4 – ACHTERUIT SPRINGEN SPRING ZOVAAK MOGELIJK ACHTERUIT BINNEN 30 SECONDEN.

MANIPULATION/ FLOW  5 – FREESTYLE LAAT BINNEN 30 SECONDEN ZOVEEL MOGELIJK KEER DE JUMPROPE FREESTYLE ZIEN. BEKIJK DE VIDEO OF LEER DEZE TIJDENS DE WORKSHOP.


ONDERDELEN UITLEG
Iedereen mag meedoen aan de challenges. Per onderdeel volgen er 2 winnaars. De beginner met de meeste punten en de ervaren jumper met de meeste punten.

Er zijn 5 onderdelen. Je kunt zoveel mogelijk pogingen doen per onderdeel tot je tevreden bent. 
Voor alle onderdelen geldt: gaat het mis, ga dan gewoon door. 

Per onderdeel krijgt iedereen krijgt telkens 30 seconden de kans om mee te doen. De jury houdt de score bij. De jury bepaalt of je als beginner of ervaren jumper mee springt.


BELANGRIJKE INFORMATIE

Meedoen met de workshops en challenges is gratis. Natuurlijk ben je ook welkom als toeschouwer. Beperkt aantal plekken, vol is vol. 

MIS DEZE KANS NIET EN DOE MEE MET HET JUMPROPE EVENT VAN HET JAAR.

LOCATIE

Het Hoekenrodeplein in Amsterdam Zuidoost is het plein tussen Stadion Bijlmer en winkelcentrum Amsterdams Poort.

PARKEREN

P6 - Corridor (onder Pathé Arena)
Het tarief is € 3,00 per uur. 4 minuten loopafstand.
Adres: De Corridor 15
Tarief: € 3,00

P23 - Amsterdamse Poort

Het tarief is € 1,43 per uur. 10 min loopafstand.
Adres: Bijlmerdreef 250
Tarief: € 1,43

VIA PARKBEE (vooraf parkeerplek reserveren via https://parkbee.com/nl)

Parkeergarage opties op 5 min loopafstand:

- Europlaza
- Zandkasteel P27
- Bijlmerdreef 100
Indicatie Tarief: € 2,30

CONTACT - VRAGEN OVER HET EVENT?

Neem contact met ons op via WhatsApp of bel +31611369663

IMPRESSIE VORIG JAAR

De ervaringen van onze sporters

Reviews

 

‘Je krijgt echt een boost door omringd te zijn met zoveel likeminded people. Dit is precies wat ik nodig had. Ik ben klaar voor the next level!’

Lea

 

‘Je groeit pas echt door uit je comfortzone te stappen. Door het JumpLevel platform ben ik omringd door multi-talenten.’

Nigel

 

‘Jumplevel voelt als een familie voor mij. Na elke workout voel ik me weer helemaal volgeladen met nieuwe ideeën om verder uit te werken.’

Tanya

 

‘Kies er samen met ons voor om te doen waar je goed in bent en dat inspireert mij om mezelf opnieuw te ontdekken en uit te dagen’

Gilbert

Samenwerken of heb je een andere vraag?

Kom in contact met ons. Mailen mag naar jumplevel@foxertalent.nl of stuur ons een berichtje via WhatsApp.