SPRINGTOUW ALS SPORT - GROEPSLES

Bij JumpLevel bieden wij een uniek maar vooral uitdagend sportconcept. Jumprope (touwtjespringen of ropeskipping) en Hoelahoep is voor jou als je toe bent aan een nieuwe uitdaging! Discipline, saamhorigheid gevoel, plezier maken, mentaal én fysiek sterker worden & samen persoonlijke mijlpalen behalen. Dat is waar de sport voor staat.

Je kunt bij ons uit de voeten voor het opbouwen van kracht, lekker aan je conditie werken of juist om wat kilootjes kwijt te raken. Wij zijn er voor iedereen, 365 dagen online geopend en bieden faciliteiten voor jong en oud, ook voor groepslessen, voor veel energie en verbinding in je groep, kan je bij ons terecht. Of heb je net dat stukje extra begeleiding nodig middels Personal Training? Dan bieden wij dé perfecte work-out voor jou!

Vraag hieronder je proefles of offerte aan! 

GROEPSLESSEN +- 60 MINUTEN

GROEPSLESSEN PER DAGDEEL +- 180 MINUTEN

VERBRAND VEEL CALORIEËN MET TOUWTJESPRINGEN & HOELAHOEPEN

1074

Jumprope

1100

Hoelahoep Fitness

300

Wandelen

550

Zwemmen

600

Joggen

WAT LEER JE?

Investeer in de Vitaliteit van Uw Team met Onze Unieke Groepslessen! Bent u op zoek naar een dynamische en verbindende ervaring voor uw bedrijf? Bij JumpLevel begrijpen we het belang van een gezonde geest en een fit lichaam voor uw medewerkers. Daarom bieden we op maat gemaakte groepslessen aan die niet alleen energie en teamgeest bevorderen, maar ook zorgen voor een verkwikkende pauze in de werkdag. Verrijk de gezondheid en saamhorigheid van uw team en ga voor een energie + vitaliteit boost!

Jumprope de nieuwe manier van sporten, teamwork én samen plezier maken. Tijdens de groepslessen werk je aan teambuilding en krijg je de kans om letterlijk zelf de touwtjes in handen te nemen! Leer de jumprope basics, nieuwe tricks of combinaties en stel al je vragen. De diverse basis vaardigheden en trucs worden opgedeeld in kleine stappen zodat iedereen het in zijn of haar eigen tempo kan leren. Dit is de alles-in-een training waarin behendigheid, coördinatie, balans, maar vooral plezier maken centraal staat. De les is geschikt voor alle niveaus.

Touwtjespringen draagt bij aan het verbeteren van de coördinatie, vooral als je doorgaat naar meer bekwame bewegingen. Het springen verbetert de coördinatie doordat verschillende lichaamsdelen moeten communiceren om één beweging te voltooien. De voeten moeten op tijd springen met de polsen draaiend om een continue springbeweging te creëren.

Spring de stress van je af! Touwtjespringen heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid. Het is een vorm van lichamelijke inspanning en zorgt voor o.a. een betere stemming en vermindering van stress. Begin je work-out met je favoriete muziek op de achtergrond en je hoeft even nergens anders aan te denken. Dit is de perfecte manier om de dagelijkse sleur te ontsnappen.

Touwtjespringen is een full-body workout die het hele lichaam versterkt. De spieren van top tot teen worden getraind. De beweging richt zich vooral op je benen zoals de kuiten, quads en hamstrings, evenals de spieren in je voeten en enkels. Ook de buikspieren, biceps en schouders worden meegenomen. Al deze spiergroepen worden versterkt tijdens de work-out.

Voor jong en oud, met of zonder fitness ervaring, wel of niet fit; iedereen kan vandaag beginnen met touwtjespringen! Touwtjespringen is toegankelijk voor iedereen en is iets wat je rustig kan opbouwen. Door te oefenen en doorzettingsvermogen bouw je aan conditie, kracht én ook coördinatie. Een jumper heeft alleen een springtouw nodig en is niet locatie verbonden. Je kunt zelf bepalen waar jij je oefening uitvoert!

'Jump rope is a metaphor to life. If you don’t jump over your problems, you trip up and may eventually fall.'

Hoelahoepen draagt bij aan het verbeteren van de coördinatie en balans, vooral wanneer dit gecombineerd wordt met arm oefeningen. Dit verbetert de coördinatie doordat verschillende lichaamsdelen moeten communiceren om één beweging te voltooien.

Met fitness hoelahoepen worden de rompspieren versterkt. Deze rompspieren bestaan uit diverse spiergroepen zoals de buikspieren, onderrug, bekken en bilspieren. De romp (core of torso) is het middelpunt van je lichaam en draagt bij aan:

Het beschermen van de wervelkolom (ruggengraat) tegen overbelasting

Het verbinden en overdragen van kracht naar het onderlichaam en bovenlichaam en vice versa

Het voorkomen van blessures en pijnklachten in de rug, hamstrings, knieën en enkels

Een verbeterde sportprestatie Het beschermen van het centraal zenuwstelsel en de interne organen

Een sterke en zelfverzekerde houding

Concluderend, een goede rompstabiliteit is nodig als krachtbron voor het leveren van fysieke prestaties en belangrijk om het lichaam in balans te houden. Het zorgt voor meer stabiliteit, kracht, balans én behendigheid zodat alledaagse activiteiten efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Naast de rompspieren, worden de hamstrings, quadriceps en kuitspieren geactiveerd. Daarnaast is het mogelijk om hoelahoep oefeningen te doen met je armen! Hiermee train je nog meer het bovenlichaam zoals de schouders, biceps, triceps en voorarmen. Dit maakt een hoelahoep workout een total-body burner!

Fitness hoelahoepen is de perfecte homeworkout waarbij je meerdere spiergroepen traint én je hersenen aan het werk zet (om nieuwe trucs aan te leren). Het is een zeer effectieve cardio workout om kracht en mobiliteit op te bouwen én snel calorieën te verbranden.

Dagelijkse routine

Het is ons doel om jou te empoweren om tijd voor jezelf vrij te maken. Ook al is het 10 minuten, doe dan vooral wat je leuk vindt! Wij hopen je te inspireren om beweging in welke vorm dan ook, op te nemen in je dagelijkse routine.

Low-impact Fitness

Hoelahoepen is een perfect low-impact alternatief voor hardlopen of touwtjespringen. Met low-impact wordt bedoeld dat de activiteit minder belastend werkt op de knie- en heupgewrichten. Het is daarom een low-impact workout voor jong én oud.

Plezier

Wij streven ernaar om de fitness hoelahoep workout zo leuk mogelijk in te richten. Iedereen kan het met de juiste techniek! Fitness hoelahoepen kan buiten gedaan worden, maar ook binnen met je favoriete muziek op. Besteed quality time met de familie of buren door samen te hoelahoepen. Fitness hoelahoepen is een uitdagende cardio-workout voor mensen die geen fan zijn van hardlopen of fietsen. Door plezier te hebben tijdens een workout is het makkelijker om vol te houden.

Fitness hoelahoepen verbetert de cardiovasculaire conditie. Dit betekent dat het je hart en longen aan het werk zet waardoor de zuurstoftoevoer door je lichaam verbetert. Dit kan het risico verlagen op hartaandoeningen en diabetes; het cholesterolgehalte en hersenfunctie verbeteren; en zelfs stress verminderen. Uit een studie van de American Council on Exercise (ACE) is gebleken dat de gemiddelde hartslag van de deelnemers tijdens een hoelahoepsessie van een half uur 151 slagen per minuut was, vergelijkbaar met bootcamplessen, step-aerobics en cardio-kickboksen.

JUMPLEVEL ERVARINGEN

REVIEWS

 


‘Je krijgt echt een boost door omringd te zijn met zoveel likeminded people. Dit is precies wat ik nodig had. Ik ben klaar voor the next level!’

Lea (11 jaar)

 


‘Je groeit pas echt door uit je comfortzone te stappen. Door het JumpLevel platform ben ik omringd door multi-talenten.’

Nigel (12 jaar)

 


‘Jumplevel voelt als een familie voor mij. Na elke workout voel ik me weer helemaal volgeladen met nieuwe ideeën om verder uit te werken.’

Tanya (36 jaar)

 


‘Kies er samen met ons voor om te doen waar je goed in bent en dat inspireert mij om mezelf opnieuw te ontdekken en uit te dagen’

Gilbert (48 jaar)