De voordelen van hoelahoepen op een rij

Met fitness hoelahoepen worden de rompspieren versterkt. Deze rompspieren bestaan uit diverse spiergroepen zoals de buikspieren, onderrug, bekken en bilspieren.

De romp (core of torso) is het middelpunt van je lichaam en draagt bij aan:

Het beschermen van de wervelkolom (ruggengraat) tegen overbelasting Het verbinden en overdragen van kracht naar het onderlichaam en bovenlichaam en vice versa Het voorkomen van blessures en pijnklachten in de rug, hamstrings, knieën en enkels Een verbeterde sportprestatie Het beschermen van het centraal zenuwstelsel en de interne organen Een sterke en zelfverzekerde houding

Concluderend, een goede rompstabiliteit is nodig als krachtbron voor het leveren van fysieke prestaties en belangrijk om het lichaam in balans te houden. Het zorgt voor meer stabiliteit, kracht, balans én behendigheid zodat alledaagse activiteiten efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Naast de rompspieren, worden ook de hamstrings, quadriceps en kuitspieren geactiveerd. Daarnaast is het ook mogelijk om hoelahoep oefeningen te doen met je armen! Hiermee train je nog meer het bovenlichaam zoals de schouders, biceps, triceps en voorarmen. Dit maakt een hoelahoep workout een total-body burner!
Hoelahoepen draagt bij aan het verbeteren van de coördinatie en balans, vooral wanneer dit gecombineerd wordt met arm oefeningen. Dit verbetert de coördinatie doordat verschillende lichaamsdelen moeten communiceren om één beweging te voltooien.
Fitness hoelahoepen verbetert de cardiovasculaire conditie. Dit betekent dat het je hart en longen aan het werk zet waardoor de zuurstoftoevoer door je lichaam verbetert. Dit kan het risico verlagen op hartaandoeningen en diabetes; het cholesterolgehalte en hersenfunctie verbeteren; en zelfs stress verminderen. Uit een studie van de American Council on Exercise (ACE) is gebleken dat de gemiddelde hartslag van de deelnemers tijdens een hoelahoepsessie van een half uur 151 slagen per minuut was, vergelijkbaar met bootcamplessen, step-aerobics en cardio-kickboksen.
Fitness hoelahoepen is een uitdagende cardio-workout voor mensen die geen fan zijn van hardlopen of fietsen. Door de rotatie van de hoepel worden de rompspieren versterkt; de hartslag verhoogd; calorieën worden verbrand en vetverbranding wordt zo gestimuleerd. Het resultaat is een strakkere taille!
Fitness hoelahoepen is de perfecte homeworkout waarbij je meerdere spiergroepen traint én je hersenen aan het werk zet (om nieuwe trucs aan te leren). Het is een zeer effectieve cardio workout om kracht en mobiliteit op te bouwen én snel calorieën te verbranden.
Het is ons doel om jou te empoweren om tijd voor jezelf vrij te maken. Ook al is het 10 minuten, doe dan vooral wat je leuk vindt! Wij hopen je te inspireren om beweging in welke vorm dan ook, op te nemen in je dagelijkse routine.
Low-impact Fitness hoelahoepen is een perfect low-impact alternatief voor hardlopen of touwtjespringen. Met low-impact wordt bedoeld dat de activiteit minder belastend werkt op de knie- en heupgewrichten. Het is daarom een low-impact workout voor jong én oud.
Wij streven ernaar om de fitness hoelahoep workout zo leuk mogelijk in te richten. Iedereen kan het met de juiste techniek! Fitness hoelahoepen kan buiten gedaan worden, maar ook binnen met je favoriete muziek op. Besteed quality time met de familie of buren door samen te hoelahoepen. Door plezier te hebben tijdens een workout is het makkelijker om vol te houden.

Leer de juiste hoepel techniek!

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging

 

Hoelahoep tips

Hoe maak je de juiste hoepel beweging?

 

 

Veel mensen denken dat je losse heupen moet hebben om te kunnen hoelahoepen. Dit is niet zo! De juiste hoelahoep beweging is achteren naar voren, vanuit je buikspieren. Beweeg met je core mee met de beweging van de fitnesshoelahoep en blijf deze aansturen met je navel. Het helpt vaak ook om je benen goed uit elkaar te houden wanneer je de oefening doet.

Welke hoepel is geschikt voor een effectieve fitness workout?

 

De afgelopen jaren hebben onze coaches een tal van hoepels uitgeprobeerd. Wij werken op het moment enkel met veilige, lichte hoepels van onze leverancier uit Oostenrijk. Deze hoepels zijn verstelbaar en geschikt voor het hele gezin! Gemaakt van hoogwaardig en zacht materiaal. Heb jij een hoepel nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp.

parallax background

Hoelahoep: Leer de basics

Daag jezelf uit